Annoin itselleni luvan lusmuta yleisestä fonetiikasta ja lukea sen sijaan kielioppia huomiseen tenttiin. (Paniikissa? Minäkö? Kysyttekin...) Aivo nyrjähtää sanastopuolen kanssa, ei tässä muuten mitään. Fonologian, morfologian, syntaksin ja pragmaattisuuden vielä ymmärrän, finiitti- ja infiniittiverbitkin menevät, mutta nuo miljoonat eri sivulausetyypit alkavat jo hiukan mennä yli. (Ei niitä nyt ehkä miljoonaa ole, likempänä viittätoista. Ei takerruta sivuseikkoihin.)

Aamupäivän aikana sain siis luettua tuon koko kielioppikirjan kolmanteen kertaan (saa luvan riittää), nyt askartelen tuon harjoituskirjan parissa ja pohdin, uskaltaisinko yrittää arpoa sieltä niitä harjoituksia, jotka todennäköisimmin tulevat tenttiin. (Jos kymmenen tehtävän ratkaisemiseen menee tunti ja harjoituksia on kirjassa satakunta, lienee selvää, että
a) ei kannattaisi päivittää blogia ratkomisen sijaan, ja
b) ei kannata edes yrittää saada kaikkia tehtäviä tehtyä.

Kummasti opiskelumotivaatio romahtaa aina näin tenttiviikon hiipiessä niskaan. (Ja ei, meillä ei virallisesti edes ole tenttiviikkoa. Jotenkin ne tentit silti kasaantuvat aina samalle viikolle.)

Lyhyestä virsi kaunis, siispä pikakelauksella seuraavat:
- perjantain treffit #2 menivät väldigt bra
- ensi viikonlopuksi äidin luo
- pohdiskelen blogin siirtämistä Bloggeriin/Blogspotiin/mikälie
- Josh Groban on syrän.